Türkiye’de Sadece Konyalılar Biliyor: Kolesterolü Bitiriyor, Kirli Kanı Temizliyor

Posted by

Sağlık bir vücut, sağlıklı bir beslenmeden geçiyor. Türk mutfağında sıklıkla kullanılan ürünler arasında yer alan pancarın, bir salata olabileceğini hiç düşündünüz mü?

Genellikle çorba, şalgam ya da sosların üretiminde kullandığımız pancarı, bu tarifi dikkate alarak uygulamak, birçok sağlık sorunu için de muhteşem çözümler sunuyor. Hazırlanması oldukça basit bu tarihi uygulamak için şu adımları izlemeniz yeterli olacak:

PANCAR SALATASINDA NELER BULUNMALI?

Güzel bir pancar salatası hazırlamak için malzemelerinin şu şekilde: (Bu tarih 4 kişilik bir porsiyon dikkate alınarak hazırlanmıştır, ürünlerin miktarını kişi sayısına göre düşürebilir ya da artırabilirsiniz)

3 pancar;
4 patates;
5 havuç;
1 soğan;
1 taze salatalık;
1 elma;
Tuz, öğütülmüş karabiber;
200 gr ekşi krema.

PANCAR SALATASI NASIL YAPILIR?

Pancarları temizleyip yıkayın ve sonrasında ikiye bölün.

Bölünmüş pancarları bir tencereye koyun, su ekleyin ve orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Pancarların pişirildiği suyu süzün ve patatesleri soymaya, yıkamaya ve yumuşayana kadar suda haşlamaya başlayın.

Haşlanan patatesleri soğumaya bırakın ve küpler halinde kesin.

Soyulmuş soğanı, salatalığı ve elmaları aynı küp şeklinde kesin.

Hazırlanan tüm malzemeleri, tuzu ve karabiberi karıştırın.

Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı pancar suyunu ekşi kremayla karıştırın.

Salatayı hazırlanan sosla harmanlayın, her şeyi iyice karıştırın ve servis yapın.

Bu salatanın yanına uyumlu olması açısından tatlı olarak kaz ayağı kurabiyeleri yapabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir